Leuke ideeën K3

Heb je thuis veel lego? Dan ga met deze uitdagingen aan de slag! De kunstwerken die je hebt gemaakt, mag je altijd met een foto doorsturen via Smartschool! Als het niet meteen lukt, niet opgeven!!!!

Kijk aandachtig naar de letter op de lepel en luister goed hoe deze letter klinkt. Zoek deze letter in de lettersoep! Veel plezier!

Oefen goed met dit filmpje. Wie dit tegen het einde van het schooljaar goed kan, krijgt een veter-diploma van ons! Veel plezier met oefenen en blijf volhouden als het niet meteen lukt!

Via deze link geraken jullie bij een oefening over het programmeren op papier voor kleuters. Het is niet gemakkelijk en het zal niet meteen lukken. Probeer rustig te blijven en probeer eventueel opnieuw.

mei 12

Cijfer 2

Het cijfer 2 staat deze week centraal. Overal waar jij het cijfer 2 ziet, mag je hier een cirkel rond trekken. Let goed op als je bij mama of papa in de auto zit of als je gaat fietsen. Kan je huizen vinden met het huisnummer 2? Zie je verkeersborden met het cijfer 2 erop?

mei 03

Tangram

Wanneer je een printer hebt, kan je deze uitprinten. Knip de gekleurde figuurtjes uit en probeer ze goed te leggen om de diertjes en personen onderaan te krijgen. Wanneer dit goed lukt, kan je misschien zelf ook iets leggen. Niet gemakkelijk en voor vele een uitdaging, maar dat mag natuurlijk!

Laat uw kind diep nadenken over dit dilemma. Ik zal hier regelmatig een dilemma opzetten en zo kunt u met uw kind diep nadenken/ filosoferen. Laat uw kleuter ook verwoorden WAAROM hij/zij voor iets kiest. Laat ze de voor- en nadelen opsommen. Zo komen jullie tot de leukste gesprekjes.

In dit filmpje stel ik de letter M voor en laat ik verschillende opdrachtjes zien die je met de letter M kan doen.