Leuke ideeën K3

Deze app is heel fijn om het coderen met kleur te oefenen op de smartphone of tablet. Deze app kan je gratis afhalen. Veel plezier!

Dit kan je in de auto spelen, aan tafel tijdens het eten, wanneer de kinderen in bad zitten,... Dit kan je dus herhalen op dagdagelijkse momenten. Het hoeft ook niet lang te duren. Af en toe een auditief spelletje tussendoor. Veel plezier!

Als jullie samen aan tafel zitten om te eten, kunnen jullie een oefening rond kritisch luisteren oefenen. Mama/papa leest een zin (rustig) voor. Daarna komt er een vraag. Dus luister aandachtig naar de zin om de vraag te kunnen beantwoorden. Mama/papa mogen de zin herhalen zodat jullie goed kunnen luisteren naar het antwoord.

Dit is een extraatje. Een uitdaging voor wie iets extra wilt. Als dit nog niet lukt, is dat geen ramp. Dit zijn oefeningen die ik in de klas geef als extra. Dit moeten ze NIET kennen!!!!!!!

Het voetgangersdiploma wordt tijdens deze week normaal met de juf afgenomen. We leren uw kleuter veilig langs de huizenkant lopen, stoppen aan de stoeprand en oversteken op een zebrapad onder begeleiding. Bij elke foto staat in het licht oranje kolommetje wat de kids moeten leren. Herhaal dit zo vaak mogelijk in jullie dagelijkse routine in het...

Wanneer je dit blad kan uitprinten, kan je de wielen van de vuilniswagen afmaken. Je begint bij het stipje bovenaan en je volgt de pijl (heel belangrijk dat deze richting gevolgd wordt).

Kijk naar de prent en probeer cijfer 1 tot en met 8 te benoemen. Kijk samen met je mama/papa/iemand anders of jij ook al die dingen op je fiets hebt. Zo weet je zeker dat je veilig in het verkeer fietst.